Ingrediënten:
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Voor het bestrijken:
Bereiding:
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het boven een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe in de aangegeven volgorde, en mix het geheel met een elektrische mixer met kneedhaken tot een glad geheel.
Verdeel het deeg in twee. Rol één helft uit tot een rechthoek (28 cm x 32 cm). Leg de rechthoek op een ingevette bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 180°C. Bak het deeg voor de eerste keer gedurende 10 minuten.
Doe de ingrediënten voor de vulling in de aangegeven volgorde in een mengkom en meng deze zorgvuldig. Verdeel de vulling op de afgekoelde deegbodem.
Rol de tweede helft van het deeg uit tot een rechthoek van gelijke grootte en leg deze op de vulling. Druk het deeg gelijkmatig aan en bestrijk het met het geklopte ei. Teken met een vorkpunt een motief naar keuze in het deeg. Schuif de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven, en bak het geheel voor de tweede keer gedurende 35 minuten.
Snij na het afkoelen , de koek in de gewenste groote.
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…