Ingrediënten:
Ca. 12 grote wafels of 24 hartjeswafels
Bereiding:
Meng de bloemsoorten met de baksoda, bakpoeder, cacao en koffie.
Zeef dit.
Meng de karnemelk met de smaakemulsie of kleurgel.
Klop de boter romig met de suiker en zout (als je vervanging van suiker gebruikt, kijk dan even naar de instructies! *)
Voeg 1 per 1 het ei toe, tot opgenomen door de boter.
Voeg het bloemmengsel toe en meng kort door.
Voeg nu de karnemelk toe en vanille extract, maar doe dit in delen.
Meng steeds kort.
Wanneer je een homogeen beslag hebt, meng je er nog de appelazijn door.
Verwarm je wafelijzer , spray elke keer in met de bakspray.
Lepel een flinke eetlepel beslag in de ijzers en bak ca. 4 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Smelt de witte chocolade en cacaoboter au bain marie of in de microgolfoven in een kommetje.
Let op dat je niet té ver laat smelten.
Wanneer er nog enkele drops zichtbaar zijn, blijf je met je spatel doorroeren.
De drops smelten verder door de warmte van de reeds gesmolten chocolade.
Doe een klein beetje roze chocoladekleurstof erbij en doorroer heel voorzichtig zodat je een wat gemarmerd effect krijgt.
Dip de wafeltjes voor de helft in de chocolade, tap langst de rand zodat de overtollige chocolade eraf druipt.
Leg op een vel bakpapier.
Sprinkel de suikerhartjes (of welke sprinkles je ook gebruikt) over de nog gesmolten chocolade en laat stollen.
Je kan de wafeltjes enkele dagen bewaren in een luchtdichte koektrommel.
*bv. Zusto wordt niet zo goed door boter opgenomen en kan je beter toevoegen wanneer je de bloem gaat toevoegen. Meng deze 2 dan samen. Dan werkt het perfect!)
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…