Categories: Soep

Pompoenwafels

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 g vruchtvlees van een pompoen , in kleine stukjes
  • 200 g zachte boter
  • 100 g bruine suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 snuifje zout
  • 3 eieren
  • 75 g tarwebloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 75 g maïzena Plus
  • 100 g gemalen amandelen
  • Voor de pompoen-kaneel-slagroom:

  • 200 g vruchtvlees van een pompoen, in skleine stukjes
  • 2 dl room
  • 20 g bruine suiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • Bereiding:

    Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
    Roer de boter of de margarine romig in een mengkom met de mixer. Voeg er geleidelijk de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe en roer het onder de romige boter tot er een gebonden mengsel ontstaat. Roer vervolgens elk ei onder het mengsel met de mixer op de hoogste stand.
    Meng de bloem met de bakpoeder en de maïzena , zeef het geheel en roer het met de mixer op de laagste stand in 2 keer onder het mengsel.
    Doe het pompoenvlees in een blender , mix het grof . Er mogen nog wat stukken inzitten. Roer het vruchtvlees van de pompoen en de amandelen onder de massa.
    Zet het wafelijzer nu op de middenste stand en smeer het in met wat olie.
    Verdeel kleine porties over het wafelijzer en laat de wafels op een middelmatige hitte goudbruin bakken.
    Laat de wafels afzonderlijk op een taartrooster afkoelen.

    Pureer het vruchtvlees van de pompoen voor de pompoen-kaneel-slagroom. Klop de room samen met de suiker en de Klop-Fix stijf en roer vervolgens het vruchtvlees en het kaneel onder de slagroom.
    Serveer uw afgekoelde pompoenwafels met een toefje pompoen-kaneel-slagroom.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    1 dag ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago