Categories: Glutenvrij

Glutenvrijbrood met zaden

voor een brood van 750 gr :

Ingrediënten verkrijgbaar bij Aveve of Ocool , producten van Soezie

Ingrediënten :

  • 500 g No-Risk (soezie of aveve)
  • 20 g soyagrits
  • 20 g lijnzaad
  • 20 g sesamzaad
  • 30 g margarine
  • 10 g zout
  • 8 g droge gist
  • 450 ml water
  • Bereiding :

    Verwerking broodmachine

    Weeg de ingrediënten af en doe ze in een broodmachine. Selecteer het “snel” programma (duur ca. 2 uur) en bepaal de kleur van de korst.

    Manuele verwerking

    Meng de ingrediënten 5’ tot een homogeen deeg. Vet de bakvorm in en vul voor ½ met het deeg. Laat het deeg rijzen onder een droge doek tot verdubbeling van het deegvolume.
    Bak het brood gedurende 40 à 45’ in een voorverwarmde oven op 210°C.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    14 uren ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago