Categories: Taart en gebak

Choco-koffiemousse met mascarpone

voor 4 personen :

dit heeft een volledige nacht nodig om goed op te stijven .

Ingredienten :

Voor de choco-koffiemousse :

  • 3 dl Alpro chocodrink
  • 3 eieren , wit en geel van elkaar gescheiden
  • 30 gr + 50 gr kristalsuiker
  • 1,5 dl volle room
  • 3 blaadjes gelatineblaadjes
  • 3 el instant koffie
  • Voor de mascarpone :

  • 250 gr mascarpone
  • 3 eieren , eigeel en wit gescheiden
  • 3 el kristalsuiker
  • Verder :

  • cacaopoeder
  • chocolade koffieboontjes ter decoratie
  • Bereiding :

    Voor de mousse :

    Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de 30 gr suiker wit . Kook de chocodrink met de instant koffie. Giet de warme chocodrink op de eidooiers en blijf goed roeren.
    Knijp de gelatine goed uit en doe ze bij de chocodrink , roer goed door . Zet in een koud waterbadje, roer zo nu en dan.
    Klop de room op. Klop de eiwitten stijf met de 50 g suiker.
    Meng de eiwitten door het koffiemengsel en dan kort de room eronder. Verdeel dit over dessertglaasjes voor 3/4. Laat dit al een uurtje in de frigo staan. Maak ondertussen het mascarponemengsel.

    Mascarpone :

    Klop de eigelen wit met 1 1/2 el suiker. Meng er de mascarpone goed onder zodat je een gladde massa verkrijgt . Klop de eiwitten stijf met de overige suiker. Meng dit voorzichtig onder de mascarpone. Verdeel dit bovenop de choco-koffiemousse in de dessertglaasjes. Zet dit nu een volledige nacht in de koelkast . Net voor het serveren garneren met de cacaopoeder en een chocolade boontje.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    4 uren ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago