Varkenshaas in tomaten met paprikasaus en rijst

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 400 gr varkenshaas, in blokjes ca. 2,5 cm
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 groene paprika, in grove stukken
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 1 pot (400 ml) tomatensaus met groenten (palazzo aldi)
  • 1/2 blokje vleesbouillon
  • Water
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • Mespunt chilipoeder
  • Peper, zout
  • Fijngesneden peterselie
  • 125 gr rijst

Bereiding:

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Kruid de blokjes varkenshaas met peper en 1 tl geroojt paprikapoeder.
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de blokjes rondom bruin gedurende 3 minuten op een matig hoog vuur, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Haal ze uit de pan en hou opzij.
Zet het vuur middelmatig en stoof de look, ui en paprika gedurende 5 minuten.
Voeg paprikapoeder en 1 tl gerookt paprikapoeder toe.
Roer goed en voeg de tomatensaus toe, bouillon en 0,5 dl water.
Laat dit 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Voeg de laatste 3 minuten de blokjes varkenshaas toe .
Kruid bij met peterselue, peper, zout en chilipoeder.
Serveer met de rijst.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch