Ingrediënten:
Voor 2 stuks
Voor de naanbroodjes:
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 1/2 tl baksoda
- 180 gr volle griekse yoghurt, kamertemperatuur
- 1/2 tl zeezout
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl lookpoeder
- 1 tl gedroogde gehakte peterselie
verder:
- 6 stuks kip-kalkoen crunchies (aldi)
- 75 gr rauwkost salade met maïs (aldi of delhaize)
- 50 gr verse jonge spinazieblaadjes
- mayonaise (of yogonaise)
- joppie saus
- 4 sneetjes cheddar smeltkaas
- arachide olie
- grillpan of antikleefpan
Bereiding:
De naanbroodjes:
Meng de bloem met de baksoda en kruiden.
Voeg er de olijfolie en de yoghurt aan toe en meng.
Kneed 5 minuten tot een soepel deeg.
Dek het deeg af en laat een 30 minuutjes rusten.
Verdeel het deeg in 4 en rol ze uit tot een ovaal deeglapje van ca. 0.5 cm.
Neem een grillpan of een antikleefpan, vet ze lichtjes in met wat olie en laat goed heet worden.
Bak de broodjes goudbruin. Ca. 2 a 3 minuten aan elke kant.
opbouw:
Bak de crunchies gaar in wat olie gedurende ca. 5 minuten, medium hoog vuur.
Meng de rauwkost salade en spinazieblaadjes met 2 el mayonais en 1 ruime el joppie saus.
Leg een naanbroodje opnieuw in de pan en leg aan elke zijde een sneetje cheddar smeltkaas.
Laat de kaas lichtjes smelten.
Neem uit de pan, leg 3 crunchies aan 1 zijde en leg er wat rauwkostsalde op.
Plooi de andere zijde van het broodje nu over de crunchies en groenten en duw aan.
Doe dit ook voor het 2de broodje.
De 2 overige broodjes kan je invriezen voor later gebruik.
Uiteraard kan je ook kant en klare naanbroodjes gebruiken.
De rauwkostsalade maak je uiteraard ook makkelijk zelf ( geraspte groene spitskool, geraspte rode spitskool, geraspte wortel en maïs)
De crunchies kan je ook vervangen door gepaneerde kippenhaasjes.