Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 150 gr gerookte spekblokjes
- 1 teentje look, geperst
- 1 sjalot, fijngesneden
- 200 gr broccoli roosjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 gr dikke rijstnoedels (andere noedels kunnen ook)
- 1 eierdooier
- 2 dl volle room
- 1 dl melk
- Peper, zout
- 1/2 blokje kruidenbouillon
- Arachide olie
- Water
Bereiding:
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. (Kant en klare kunnen uiteraard ook gebruikt worden).
Meng de room met melk en eierdooier, klop goed los.
Doe een beetje arachide olie in een antikleefpan, en bak de spekblokjes.
Voeg de broccoli en paprika toe en bak enkele minuutjes mee.
Voeg look en sjalot toe, bak ook dit even mee.
Verkruimel de bouillon erboven en voeg een 1/2 dl water toe.
Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen op een zeer laag vuur.
Voeg het roommengsel toe en zet opnieuw het vuur iets hoger zodat de saus lichtjes kan binden. Blijf roeren !
Kruid met peper, voeg de noedels toe en roer goed om.
Eventueel kan je nog een beetje bouillon toevoegen (verkruimeld) voor net wat meer smaak.
Serveer meteen.