Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 150 gr noedels naar keuze (ramen, soba, udon, mie, ….)
- 300 gr kippenhaasjes, in reepjes
- 1 1/2 el sojasaus
- 1 1/2 el oestersaus
- 1 tl honing
- 4 el maïzena
- 1 kl baksoda
- 4 el water
- 1 el arachide olie
- peper
- 1/2 tl lookpoeder
- 1 gele paprika, in grove stukken
- 1/2 ui, in grove stukken
- 150 gr prinsessenboontjes, in stukjes van ca. 4 cm
- 70 ml Kikkoman teriyaki BBQ saus
Bereiding:
Meng de sojasaus met de oestersaus en honing.
Doe er het water bij, lookpoeder en wat peper.
Voeg maïzena en baksoda toe en meng goed.
Doe hier de kippenreepjes in en voeg er de olie aan toe.
Vermeng goed en laat dit een half uurtje staan.
Kook de noedels volgens aanwijzing van de verpakking.
Druppel er wat geroosterde sesam olie over.
Verhit wat arachide olie in de wok op een medium hoog vuur.
Roerbak de boontjes ca. 4 minuten. Kruid ze met peper en zout.
Haal ze uit de wok en zet opzij.
Doe opnieuw een klein beetje olie in de wok en roerbak de ui en paprika’s gedurende een 4 minuten.
Haal uit de wok en voeg bij de boontjes.
Voeg de kip toe, roerbak de kip een 5-tal minuten, voeg er de groentjes opnieuw aan toe en vervolgens de teriyaki saus.
Roerbak nog een minuutje door.
Serveer met de gekookte noedels.