Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 300 gr kippenfilet, in kleine reepjes
- 1/2 el kippenkruiden
- 1 teentje look, fijngeperst
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 150 gr farfalle
- 1 klein bokaaltje erwten en wortelen, uitgelekt (of vers)
- 100 gr champignons, fijne schijfjes
- 100 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 150 gr mascarpone
- 1 dl heinz tomaro frito
- 1 el (of naar smaak) Filippo Berio zongedroogde tomatenpesto
- 1/2 blokje tuinkruidenbouillon
- 1 el (of naar smaak) spaghettikruidenmix
- Peper
- Enkele druppels tabasco
Bereiding:
Meng de mascarpone met de frito glad.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak de kippenreepjes gaar op een medium hoog vuur, in een scheutje olijfolie.
Haal uit de pan en zet even opzij.
Doe opnieuw wat olie in de pan, stoof de look en sjalot glazig, voeg de champignons toe en stoof ze aan gedurende 2 minuten.
Voeg de erwtjes en wortelen toe, de pesto en de spaghettikruiden.
Roer goed om en stoof even mee.
Verkruimel de bouillon erbij en voeg het mascarpone/frito toe.
Roer zeer goed en zet het vuur laag.
Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is, voeg de kip en farfalle toe en ook de tomaatjes.
Laat alles nog even goed doorwarmen.
Breng op smaak met peper en tabasco.
Please follow and like us: