Kip met currysaus

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 kippenfilets
  • Kippenkruiden
  • Olijfolie
  • Ovenschaal

Voor de currysaus:

  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 15 gr curry madras
  • 1 tl kurkuma
  • 350 dl kippenbouillon
  • 1 kleine sjalot, fijngesneden
  • 1 jonagold appel, geschild en vruchtvlees geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C, hetelucht.
Leg de kipfilets in de ovenschaal, wrijf ze in met kippenkruiden en wat olijfolie.
Zet ze in de oven gedurende 20 tot 30 minuten. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets. Draai ze ook eens om tijdens het bakken.
Gebruik eventueel een thermometer, bij een kerntemperatuur van 72 à 75°C zijn ze gaar (gemetenin het dikste deel)

Maak de currysaus:

Doe de boter in een pannetje en laat op medium hoog vuur smelten.
Fruit hierin de sjalot tot ze glazig is, doe er de appelrasp bij. Roer goed om.
Doe de bloem, curry en kurkuma erbij en laat even meebakken.
Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, maar blijf goed doorroeren zodat je geen klonters hebt.
Zet het vuur zachter en blijf doorroeren gedurende 2 minuten.
Serveer de saus met de kip, frietjes, rijst, gebakken aardappeltjes, kroketjes ….

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial