Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 500 gr prinsesseboontjes
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 3,5 dl Melk
- Zout
- Nootmuskaat, peper
Voor de balletjes:
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 el gehaktkruiden
- 1 teentje look, geperst
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- Takjes verse tijm
- 1 flinke el luikse siroop
- 1,5 dl kippenbouillon
- 1 el balsamico azijn
- 2 tl maïzena
- Olijfolie
Bereiding:
Kook de prinsesseboontjes gaar.
Smelt de boter op een medium hoog vuur, doe er de bloem bij en laat deze een minuutje meebakken.
Voeg beetje bij beetje de melk eraan toe en kruid naar smaak.
Meng de boontjes onder de saus.
Maak de balletjes:
Meng het gehakt met gehaktkruiden, look en 1 fijngesneden sjalotje.
Maak er balletjes van van ca. 4 cm.
Bak de balletjes in een beetje olijfolie op een medium hoog vuur, gedurende een 4 minuten aan elke zijde.
Haal ze uit de pan en hou warm.
Doe het overige sjalotje in de pan en fruit even aan.
Doe de laurier en tijm erbij, de balsamico azijn en laat de azijn even inkoken.
Doe er de siroop bij, roer goed los en vervolgens de kippenbouillon.
Laat dit een 2 minuten zachtjes pruttelen.
Dik de saus lichtje met maïzena, voeg de balletjes er weer aan toe en laat nog een paar minuutjes garen.
Serveer de balletjes met de boontjes en een gekookte aardappel.