Prei-courgette currypuree met krokante kip

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 50 gr veldsla
  • 1 teen look
  • 150 ml Alpro Soya Cuisine
  • peper, zeezout, nootmuskaat
  • 1 el currypoeder
  • 250 gr kippenhaasjes
  • cornflakes, grof gemalen
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • olijfolie
  • pureestamper

Bereiding:

Kook de aardappelen met het teentje look gaar.
Doe wat olijfolie in een stoofpan en stoof hierin de prei en courgette tot ze glazig zijn.
Doe er het currypoeder bij en laat even meestoven.
Voeg de room toe en laat nog verder pruttelen tot deze wat ingekookt is .
Kruid de kippenhaasjes met peper, dep ze in het losgeklopt eiwit en vervolgens in de gemalen cornflakes.
Bak de kippenhaasjes in een laagje olie op een medium vuur tot ze gaar zijn.
Stamp de aardappelen , voeg de prei en courgette in curryroom erbij en stamp verder tot een puree.
Meng de veldsla er onder.
Kruid eventueel bij met peper, nootmuskaat en zeezout.
Serveer de puree met de krokante kippenhaasjes, sprenkel er nog wat room over en werk af met enkele plukjes veldsla.

Tip:
Je kan de kippenhaasjes ook in de oven bakken.
Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C hetelucht, gedurende 10à15 minuten.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch