Angus beef hamburger met champignons en raclettekaas

Ingrediënten:
Voor 2 hamburgers

  • 2 hamburgerbuns (bv Harry’s Beau&Bon Pavot-Sarrasin)
  • 2 stuks angus beef hamburgers (bv Butcher Burger angus Delhaize)
  • Big Sam’s Smoked BBQ mayonaise
  • Devos Lemmens Spicy ketchup
  • 50 gr rucola sla
  • Rode ui in ringen
  • 2 sneetjes raclette kaas
  • 100 gr gerookt ontbijtspek
  • 80 gr champignons, fijngesneden
  • Beetje lookpoeder
  • Peper
  • Provençaalse kruiden
  • Steakpeper
  • Grillpan en antikleefpan

Bereiding:

Zet een grillpan op het vuur, laat goed heet worden.
Kruid de hamburgers goed met steakpeper en provençaalse kruiden.
Bak de champignons in wat olie aan, kruid met lookpoeder en peper.
Haal uit de pan en zet opzij.
Bak de sneetjes spek in dezelfde pan.
Bestrijk de grillpan met olie en grill ondertussen de hamburgers in de hete grillpan, 3 minuten aan elke zijde.
Leg de sneetjes raclette kaas op de hamburgers en laat ze zacht smelten.
Haal de hamburgers uit de pan en laat ze even rusten.
De hamburgers mogen best nog wat rosé zijn.
Rooster de hamburger broodjes eveneens.
Besmeer het onderste van het broodje met de smoked mayonaise.
Leg er rucola op, de hamburger met kaas, sneetjes spek, gebakken champignons, rode ui ringen en de spicy ketchup.
Leg het bovenste van het hamburger broodje erop en steek er een prikker door. Zo blijft alles mooi samen.
Serveer eventueel met frietjes, aardappelwedges, zoete aardappelfrietjes …

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial