Balletjes met selder

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr gemengd gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • peper en zeezout
  • 1 tl mosterd
  • 1 bokaal voetselder (600 gr) of verse voetselder, in stukken gesneden
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 2 dl groentenbouilon
  • takje verse tijm, takje verse rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • optioneel scheutje culinaire room
  • 1 el bloem
  • bakboter of olie
  • verse gehakte peterselie
  • diepe antikleefpan met deksel

Bereiding:

Maak de balletjes:
Meng het gehakt met het ei, gehaktkruiden naar smaak, mosterd, wat peper en zout en het paneermeel.
Gebruik, indien nodig, meer paneermeel als het gehakt nog wat te vochtig is.
Maak balletjes van ca. 4 cm

Doe wat bakboter of olie in een diepe antikleefpan en bak op een medium hoog vuur, de balletjes rondom bruin.
Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Doe opnieuw wat vetstof in dezelfde pan en doe de sjalot, look en verse kruiden erin.
Bak deze even aan en voeg er de selder aan toe, bak 2 minuten mee.
Voeg de bloem toe, roer dit goed door en blus met de bouillon.
Zet het vuur wat zachter en zet het deksel op de pan. Laat een 10 minuutjes pruttelen. Roer af en toe.
Haal het takje tijm, rozemarijn en laurierblad uit de pan. Dit mag je nu weggooien.
Voeg een klein scheutje room toe (je kan dit er ook uit laten) en de balletjes.
Laat nog 5 minuten verder pruttelen onder deksel tot de balletjes gaar zijn.
Kruid bij met peper en zout, voeg de verse gehakte peterselie toe.

Serveer met een gekookte aardappel of puree.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial