Ovengebakken groentjes met parelcouscous en varkenshaasje

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 sjalot, gesneden
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 130 gr kikkererwten uit blik, gespoeld
  • 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gr (spelt)parelcouscous
  • 300 gr varkenshaasje (neem een mooi dik stuk)
  • 1 el provençaalse kruiden
  • Peper en zeezout
  • Paprikapoeder
  • Takje verse dragon, enkele plukjes verse kervel
  • Enkele blaadjes verse basilicum, enkele takjes verse lavas
  • Enkele plukjes verse dille voor de garnering
  • Olijfolie
  • Ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven op 190°C, hetelucht
Kruid het varkenshaasje met peper, zout en paprikapoeder.
Doe de blokjes aubergine, courgette, sjalot en look in de ovenschaal.
Kruid met provençaalse kruiden en peper en sprenkel er olijfolie over.
Hussel goed door elkaar zodat alles een laagje olie heeft.
Zet 15 minuten in de oven.
Bak het varkenshaasje in wat olie aan elke kant een 3 a 4 minuten.
Neem de ovenschaal na 15 minuten uit de oven en voeg de kikkererwten en tomaatjes toe en leg het varkenshaasje erbovenop.
Zet in de oven.
Kook ondertussen de parelcouscous volgens aanwijzing op de verpakking.
Snij de verse kruiden fijn,
Neem de schotel na 15 minuten uit de oven , neem het vlees uit de schaal en snij in plakjes. Het vlees zou nog mooi rosé moeten zijn.
Schep de groenten even door en voeg ze bij de parelcouscous, samen met de verse kruiden.
Meng goed door elkaar. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Verdeel over borden, schik het vlees erop en werk af met plukjes dille en blaadjes basilicum.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial