Kruidige in yoghurt gemarineerde kippenhaasjes met groentjes en rijst

Ingrdiënten:
voor 2 personen:

  • 300 gr kippenhaasjes
  • 130 gr natuuryoghurt (ongezoet)
  • tandoori kruidenmix (bv. verstegen)
  • 130 gr witte rijst
  • 1/4 bloemkool
  • 50 gr prinsesseboontjes, gekuist en in stukjes
  • 1 kleine wortel, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teen look, geperst
  • verse platte peterselie
  • zure room
  • olijfolie
  • bakplaat

Bereiding:

Doe de yoghurt bij de kippenhaasjes, samen met 1 el tandoori kruiden.
Meng goed en laat dit minstens 1 uur staan.
Verwarm de oven voor op 180°C, onder en boven warmte.
Leg de kippenhaasjes op een ovenplaat (niet afspoelen, de yoghurt en kruiden mogen eraan blijven) en bak ze in de oven gedurende ca. 20 minuten.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Doe wat olijfolie in een wokpan en roerbak de groenten tot ze zacht zijn. Kruid eveneens met tandoorikruiden naar smaak en voeg op het einde 1 a 2 el zure room toe.
Serveer de groenten met de rijst en kippenhaasjes en werk af met platte peterslie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial