Ovenaardappeltjes met kip, pesto en mozzarella

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 500 gr voorgekookte krieltjes
  • 1/2 el provençaalse kruiden
  • peper en zeezout
  • 2 kippenborstfilet
  • 60 gr groene pesto
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 1 tomaat, schijfjes
  • olijfolie
  • 60 gr babyspinazie
  • 40 gr geraspte rauwe rode biet
  • 60 gr veldsla
  • 1 à 2 lente ui, in ringetjes
  • Vinaigrette naar keuze
  • ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C , onder en boven warmte.

Snij de krieltjes door , zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.
Doe ze in een ovenschaal, kruid ze met peper en zeezout en provençaalse kruiden.
Doe er een scheutje olijfolie over, hussel even door elkaar zodat alle aardappeltjes een laagje olie hebben.
Zet ze in de oven en bak 20 minuutjes, schep halverwege eens om.
Haal de aardappelen uit de oven en leg er de de rauwe kippenborstfilets op, smeer de groene pesto over de filets.
Leg schijfjes tomaten op de kip en verdeel de geraspte mozzarella ook over de kip.
Zet de schotel opnieuw in de oven en bak 20 minuten verder of tot de kip gaar is en de kaas goudbruin is.

Meng ondertussen de spinazie, biet, veldsla en lente ui in een kom.
Lepel wat vinaigrette erover vlak voor het serveren.

Serveer de krieltjes en kip met het slaatje.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial