Krokante kipburger sweet chili

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 2 italiaanse bollen

krokante kipfilets:

  • 2 dunne kipfilets
  • 50 gr cornflakes
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder, wat peper
  • Bloem
  • Sweet chili saus
  • 1/4 romeinse sla, flinterdun gesneden
  • 1 tomaat, schijfjes
  • stukje Komkommer, schijfjes
  • 25 gr geroosterde pinda’s, grofgehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 lente ui, fijne ringetjes
  • 500 gr zoete aardappel, geschild
  • 1 tl bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • Optioneel: grof zeezout

Bereiding:

Maak de zoete aardappelfrietjes.
Verwarm de oven voor op 220°C, onder en boven warmte.
Snij de zoete aardappel in frietjes.
Meng de bloem met paprikapoeder en overstrooi op de frietjes. Zorg dat het goed verdeeld zit.
Spreid de frietjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe er nog 2 el olijfolie over en bak een 25 a 30 minuten.
Meteen na het bakken kan je er wat grof zeezout overstrooien.

Maak de krokante kip:
Doe het ei , losgeklopt, in een schaal
Doe wat cornflakes in een zakje en maak dit wat fijner met een deegrol. De bedoeling is dat je nog steeds grove stukken hebt. Meng er paprikapoeder en peper door.
Dep de kip droog, bebloem ze en klop het overtollige eraf, rol in het losgeklopt ei en vervolgens rol je ze in de cornflakes.
Bak de krokante kip goudbruin in een pan met olie op medium vuur.

Snij de italiaanse bollen doormidden en grill ze even zodat de binnenkant krokant is .

Meng de mayonaise met de ketjap en de helft van de lente ui.

Bouw de hamburger op:
Laagje ketjapmayonaise, wat sla, schijfjes komkommer, kip, tomaatschijfjes, zoete chilisaus, gehakte pinda”s en de resterende lente ui.

Serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial