Gegratineerde penne met courgette en gehakt

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr penne
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 tenen look, fijngeperst
  • Peper en zout
  • 1/2 el gehaktkruiden
  • 1/2 el oxo
  • 1 courgette, in halve maantjes
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1,5 dl water
  • 60 gr kerstomaten, gehalveerd
  • Verse basilicum, oregano en lavas
  • 125 gr mozzarella
  • 40 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 20 ml room
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Vuurvaste schaal
  • Pan met deksel

Bereiding:

Zet de oven op grillstand.

Kook de penne gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Doe wat olijfolie in een pan en bak het gehakt aan, kruid met de gehaktkruiden, peper en eventueel zout.
Voeg 1 sjalot en 1 teen look toe (fijngesneden) , oxo en de helft vande courgettemaantjes. Bak ze een paar minuten mee.
Haal het gehakt uit de pan en doe in een vuurvaste schaal.
Doe opnieuw wat olie in de pan en doe er derest van sjalot en look in, laat glazig worden op een medium vuur. Doe de provençaalse kruiden erbij en derest van de courgette. Bak dit een paar minuten mee. Voeg het tomatenconcentraat bij, laat dit ook een minuutje mee bakken.
Blus met de tomatenblokjes en water en voeg het bouillonblokje toe .
Zet het deksel op de pan en laat enkele minuten pruttelen.
Doe er de kerstomaten bij en laat nog 10 minuten pruttelen.
Zet het deksel schuin op de pan zodat het vocht kan verdampen.
Zodra de saus wat ingedikt is, voeg je de penne toe.
Snij de verse kruiden fijn en voeg toe aan de saus. (Volgens smaak)
Kruid af met peper en zout.
Meng goed door elkaar en stort over het gehakt in de ovenschaal.
Meng de philadelphia met de room en verdeel dotjes over de schotel.
Werk af met de mozzarella en wat gedroogde oregano.
Gratineer in de oven tot de kaas goudbruin is.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial