Balletjes in tomatensaus

Ingrediënten:
Voor 4 personen:

  • 500 gr gehakt (varkens/kalf)
  • 2 el gehaktkruiden
  • 200 gr Heinz Tomato frito bio
  • 20 gr tomatenconcentraat
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teen look, geperst
  • 400 gr tomatenstukjes uit blik
  • 100 gr zoete kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 dl water
  • 1 el ketchup
  • 1 el gedroogde provençaalse kruiden
  • verse kruiden: oregano, basilicum, lavas,dragon (fijngesneden)
  • peper en zout
  • tabasco
  • Olijfolie

Bereiding:

Meng het gehakt met gehaktkruiden naar smaak, vorm er balletjes van.
Doe wat olijfolie in een ruime pan en verhit op een medium hoog vuur.
Bak hierin de balletjes rondom bruin, ze hoeven nog niet perfect gaar te zijn.
Haal ze uit de pan en hou opzij.
Doe terug een klein beetje olie in de pan en fruit hierin de sjalot en look. Voeg het tomatenconcentraat toe en de provençaalse kruiden.
Bak een minuutje mee.
Voeg het halve bouillonblokje toe , de frito saus, kerstomaatjes en de tomatenblokjes. Roer goed door en voeg er het water ook bij.
Zet het deksel op de pan , zet het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 20 minuten.
Voeg er de ketchup aan toe en de balletjes en laat zonder deksel verder pruttelen voor 10 minuten. De saus moet ook lichtjes beginnen in te dikken.
Breng op smaak met peper en zout en tabasco en voeg eveneens naar smaak de verse kruiden toe .
Neem nadien meteen van het vuur.

Serveer met frietjes, pasta, puree, gekookte aardappel, gebakken aardappel, ….

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial