Tomatenrijst met kippenbrochette

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 125 gr risottorijst
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 kl gyroskruiden
  • 15 gr tomatenconcentraat
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 4 dl water
  • 1 el ketchup
  • 1 el room
  • 1 kl verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl verse gehakte dragon
  • 1 tl verse gehakte oregano
  • 1 tl verse gehakte basilicum
  • Enkele takjes verse platte peterselie
  • Versgemalen peper
  • 150 gr kerstomaten, gehalveerd
  • 40 gr cheddar, geraspt
  • 250 gr kippenfilet
  • Satéstokjes
  • Stukjes paprika
  • Kippenkruiden
  • Olijfolie
  • Grillpan
  • Diepe antikleefpan met deksel

Bereiding:
Snij de kippenfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Doe een eetlepel kippenkruiden, samen met 1 a 2 el olijfolie in een kommetje en maak er een papje van.
Snij de paprika in stukjes.
Steek op de satéprikkers afwisselend een kippenblokje en een paprikastukje.
Smeer het kruidenpapje over de saté’s en laat een halfuurtje marineren.

Doe wat olijfolie in eendiepe antikleefpan. Fruit hierin de sjalot en look op een medium vuur. Doe er de rijst bij en fruit een minuutje mee.
Voeg de gyroskruiden toe en het tomatenconcentraat. Fruit een minuutje mee.
Voeg het blokje groentenbouillon toe en doe er 1 dl water bij. Zet het vuur zachter en deksel op de pan. Laat dit even pruttelen tot het vocht bijna is opgenomen. Doe er opnieuw 1 dl bij en ookde verse rozemarijn, laat opnieuw opnemen. Ga zo door tot het water op is .
Voeg de ketchup, room en cheddar toe, meng goed. Proef of de rijst goed gaar is. Zoniet doe je nog een klein beetje water bij.
Breng op smaak met peper.
Voeg er de kerstomaten en verse kruiden aan toe. Roer om en hou warm.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed warm worden.
Grill de kippensaté tot de kip gaar is.

Serveer met de rijst en enkele takjes verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial