Ingrediënten:
Voor 2 porties
Bereiding:
Kruid het gehakt met peper en zout of gehaktkruiden.
Maak van het gehakt balletjes van 1,5 cm groot.
Kook ze in wat kippebouillon (je kan het gehakt uiteraard kruiden en de balletjes bakken i.p.v. koken kan ook) .
Voor de saus: doe een scheut olijfolie en laat dit warm worden . Stoof de uien hierin glazig, met de look.
Doe de gedroogde oregano en paprikapoeder erbij en roer even mee om.
Doe het blik gepelde tomaten erbij . Laat opkoken en doe er het tomatenconcentraat bij , het water , groentenbouillon en de suiker . Laat dit een 15 minuten op middelmatig vuur koken .
Eventueel kan je de saus blenden en even door een zeef halen.
Laat ze nog even indikken op het vuur.
Doe er een scheutje balsamicoazijn bij, de basilicum en tabasco. Kruid bij met peper en zout.
Doe de gekookte balletjes erbij en laat nog enkele minuutjes opwarmen.
Verdeel in potjes. Werk af met peterselie.
Je kan de balletjes eten als lunch met brood, koud of warm.
Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…