Balletjes met tomatensaus voor bij het boke

Ingrediënten:
Voor 2 porties

  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 blik (400gr) gepelde tomaten
  • 40 gr geconcentreerd tomatenpuree
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1/2 of 1 klontje suiker (afhankelijk van je eigen smaak)
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gehakte peterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Enkele drupjes tabasco
  • 1,5 dl water + 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1/2 blokje kippen-of vleesbouillon
  • olijfolie
  • 300 gr kippengehakt of gemengd gehakt
  • Optioneel: gehakt kruidenmix

Bereiding:

Kruid het gehakt met peper en zout of gehaktkruiden.
Maak van het gehakt balletjes van 1,5 cm groot.
Kook ze in wat kippebouillon (je kan het gehakt uiteraard kruiden en de balletjes bakken i.p.v. koken kan ook) .
Voor de saus: doe een scheut olijfolie en laat dit warm worden . Stoof de uien hierin glazig, met de look.
Doe de gedroogde oregano en paprikapoeder erbij en roer even mee om.
Doe het blik gepelde tomaten erbij . Laat opkoken en doe er het tomatenconcentraat bij , het water , groentenbouillon en de suiker . Laat dit een 15 minuten op middelmatig vuur koken .
Eventueel kan je de saus blenden en even door een zeef halen.
Laat ze nog even indikken op het vuur.
Doe er een scheutje balsamicoazijn bij, de basilicum en tabasco. Kruid bij met peper en zout.
Doe de gekookte balletjes erbij en laat nog enkele minuutjes opwarmen.
Verdeel in potjes. Werk af met peterselie.
Je kan de balletjes eten als lunch met brood, koud of warm.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch