Varkenshaasje met paprikasaus en parelcouscous

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr varkenshaasje
  • Provençaalse kruiden
  • Kalfsfond in poeder (bv maggi)
  • Olie
  • Peper
  • 160 gr (spelt) parelcouscous
  • 1 kl verstegen toscane kruiden
  • 1 tl oil&vinegar tzaziki dipmix
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 400 gr tomatenblokjes
  • Verstegen toscane kruiden
  • Peper
  • 1/2 blokje tuinkruiden bouillon
  • Beetje water
  • Olijfolie
  • Optioneel: Vleesthermometer
KokenKoken

Bereiding:

Doe 2 el provençaalse kruiden en 1 el olie in een kommetje. Vermeng dit met wat peper. Smeer het varkenshaasje hiermee in en laat dit een half uurtje rusten op kamertemperatuur.

Kook de parelcouscous volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af, meng er wat olijfolie en toscane kruiden onder en hou warm.

Neem een braadpan (ca 20 cm) met deksel, doen er wat olijfolie in zet op een medium hoog vuur .
Bak hierin het varkenshaasje rondom bruin, zet het vuur nu laag. Zet het deksel op de pan en laat het varkenshaasje ca. 10 minuten garen, of tot het een kerntemperatuur heeft van 65°C.
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat paar minuten rusten rusten.
Maak intussentijd met de resten in de braadpan saus: voeg 1 dl water toe en 1 el kalfsfond in poeder. Laat dit op medium vuur inkoken.

Doe wat olijfolie in een kookpotje met deksel, verhit op medium vuur en stoof hierin de paprika, ui en sjalot gedurennde 5 minuten.
Doe er de tomatenblokjes bij en 1/2 dl water.
Alsook het tuinkruidenblokje en 1/2 el toscane kruiden.
Zet het vuur laag en laat de saus 5 a 10 minuten pruttelen.
Kruid bij met peper.

Snij het varkenshaasje in schijfjes.
Serveer met de saus, parelcouscous en paprikasaus.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial