Spaghetti met spinaziesaus en worstballetjes

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 250 gr (volkoren) spaghetti
  • 250 gr chipolataworst
  • 1 a 2 tomaten , in blokjes

Spinaziesaus:

  • 1/2 teentje look, fijngesnipperd
  • 1/4 van een sjalot, fijngesnipperd
  • 250 gr verse spinazie , gewassen
  • 1 dl heet water + 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gr ricotta
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
KokenKoken

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Hou 3 el van het kookwater opzij.

Maak de spinaziesaus:
Los het bouillonblokje op in het hete water.
Doe wat olijfolie in een stoofpan en zet op een medium hoog vuur. Laat warm worden.
Doe de look en sjalot in de pan en fruit deze eventjes aan.
Doe de spinazie erbij, roer om en laat slinken in een 2 minuten.
Doe er de bouillon bij en de ricotta.
Laat dit een 2 minuten zachtjes koken.
Meng er de parmezaanse kaas onder .
Mix de saus en kruid met peper en zout .

Doe in een andere ruime pan opnieuw wat olie, zet op een medium hoog vuur.
Haal het velletje van de chipolataworst en verdeel het vlees in balletjes.
Kruid ze met peper en zout en bak ze enkele minuten in de olie.
Zet het vuur laag , Voeg er de gekookte spaghetti aan toe en het kookwater. Roer even om.
Voeg er de sinaziesaus aan toe en meng alles goed door.
Neem de pan van het vuur en doe er de tomatenblokjes nog onder.
Serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial