Puur comfortfood met een saus op basis van 3 kazen.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
Balletjes:
- 300 gr gemeng gehakt
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- Versgemalen peper, fijn zeezout
- 1/2 tl lookpoeder
- 1 tl peterselie
- 1 tl bieslook
- 1 tl oregano
- 1/4 sjalot, fijngesnipperd
- 1 tl gehaktkruiden
- Blokjes gouda kaas
Kaassaus:
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
- 5 dl melk
- 30 gr geraspte comté
- 50 gr pittige geraspte cheddar
- 40 gr gemalen emmental
- Peper en zout
- 70 gr Augurken, in stukjes gesneden
- 1 el dragon
- 1 tl gemalen venkelzaad
- 1 el oregano
- 1 tl kervel
- 1 el spaghettikruiden
- 1/2 tl lookpoeder
- 100 gr broccoliroosjes
- 130 gr macaroni
- Gehakte peterselie
- Extra gemalen kaas
Bereiding:
Maak de balletjes:
Meng het gehakt met het ei , kruiden en paneermeel.
Maak er balletjes van (ca. 3 cm) : verdeel het gehakt in porties en maak van elke portie een balletje waar je een blokje gouda in stopt. Maakt de balletjes mooi rond.
Bak ze op een medium hoog vuur in wat boter aan.
Kook ondertussen de macaroni, voeeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe.
Maak de kaassaus:
Doe de boter in een ruime kom (bij voorkeur met antikleeflaag), laat smelten op een medium vuur en voeg de bloem toe. Bak dit een 2 minuutjes en neem de kom dan even van het vuur. Voeg een deel melk toe en klop zeer goed met een garde zodat je de klontertjes eruit klopt . Zet weer op het vuur.
Voeg beetje bij beetje de overige melk toe en laat dit zacht aan de kook komen onder voortdurend roeren.
Zet het vuur laag en voeg de kazen toe. Klop goed door zodat de kaas goed smelt. (Indien je de saus te dik vindt, kan je wat melk toevoegen).
Voeg de kruiden toe.
Voeg de balletjes bij de saus en laat 5 minuten zachtjes pruttelen op de laagste stand. Roer geregeld.
Voeg de macaroni en broccoli toe.
Meng en serveer.
Werk af met wat extra gemalen kaas en gehakte peterselie.