Varkenslapjes met cashewnoten

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr varkenslapjes, in zeer dunne plakjes

Vleesmarinade:

  • 1/2 eiwit
  • 1 el oestersaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el water
  • 1 afgestreken el maïzena
  • 1 tl lookpoeder
  • Gemalen zwarte peper
  • 250 broccoli, roosjes
  • 1 wortel, in fijne schijfjes
  • 70 gr cashewnoten geroosterd, grofgehakt
  • Wokolie

Voor de saus:

  • 60 ml rijstazijn
  • 80 ml sojasaus
  • 1 afgestreken el maizena
  • 2 koffielepel bruine suiker
  • 100 ml water

Bereiding:

Meng het eiwit met water, oestersaus, azijn, maïzena, lookpoeder en wat vergemalen peper. Doe de vleeslapjes erbij, meng dit goed en laat dit een uurtje staan.

Zet een pot op het vuur met water en breng aan de kook.
Zet de wok al op het vuur.

Meng de sojasaus, water, azijn, suiker en maïzena.

Pocheer de vleeslapjes in het kokend water voor een 20 seconden, doe 1 el olie in de wok (net voldiende zodat er een fijn laagje in de wok is) en haal het vlees met een schuimspaan uit het water , dep snel het overtollige water af en doe meteen in de wok . Roerbak dit 1 minuut.
Haal het vlees eruit.
Maak indien nodig de wok snel even schoon, doe er opnieuw een scheutje olie in en roerbak de groenten een 3 a 4 minuten.
Doe er de gehakte noten bij, roerbak enkele seconden verder en doe erdan het vlees opnieuw bij.
Blijf roerbakken voor een halve minuut. Zet het vuur laag en doe er de saus bij. Roer alles goed om.
Serveer met rijst.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial