Penne met spinazie en gehakt

Ingrdiënten:
Voor 2 personen:

  • 130 gr Barilla piccolini (mini penne)
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 kleine sjalot , fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 el gehaktkruiden
  • 250 ml kookzuivel of light room van 7% vet
  • 1 flinke el philadelphia look en fijne kruiden
  • 2 dl water
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 grote tomaat, in stukken
  • 1/2 kruidenbouillonblokje
  • zout en peper
  • Gehakte peterselie, gehakte bieslook
  • versgeraspte parmezaan
  • Olijfolie

Bereiding:

Neem een ruime antikleef (hapjes)pan met deksel.
Doe er wat olie in en laat heet worden. Bak het gehakt rul en kruid met gehaktkruiden.
Zet het vuur medium hoog, voeg de sjalot en look toe en stoof even mee aan.
Doe er de penne bij , bouillonblokje, water en kookzuivel.
Zet het vuur zacht , deksel op de pan en laat 10 a 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg indien nodig wat extra vocht toe.
Voeg er de philadelphia aan toe. Roer goed om.
Doe er de spinazie bij en laat slinken.
Kruid wat bij met peper en zout .
Neem van het vuur en meng er de tomatenstukjes onder.
Werk af met wat geraspte kaas en gehakte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial