Tjap tjoy met kip

Tjap (gemengde) tjoy(groenten) is een heel bekend groentengerecht in de Chinese keuken en populair bij de chinese restaurants .
Je kan het maken met kip, garnalen, varkensvlees, rund …
Je maakt het makkelijk zelf en net zo lekker, misschien wel lekkerder!

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • Stukje gember van 1,5 cm, geraspt
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 wortel, in fijne plakjes
  • 100 gr peultjes
  • 1 rode en 1 groene paprika, fijne reepjes gesneden
  • 300 gr kip, in dunne plakjes
  • 1 eiwit
  • 1 el maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chinese kookwijn of rijstazijn
  • 1 el water
  • 1/2 tl lookpoeder
  • Wokolie

Saus:

  • 3 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 mespunt sambal
  • 1 el maïzena

Bereiding:

Meng eiwit, water, 1 el maïzena, sojasaus, kookwijn en lookpoeder in een kommetje en doe er de kippenlapjes bij.
Meng dit goed zodat elk stukje kip een laagje heeft van dit mengsel. Zet een uurtje opzij.

Meng de ingrediënten voor de saus.

Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden, doe een scheutje olie erin en roerbak de kip . Na een minuutje ongeveer, haal je ze uit de wok.
Zet even opzij.
Doe er terug wat olie in en roerbak de groenten een 2 a 3 minuten.
Doe de geraspte gember erbij.
Doe de kip er opnieuw bij en roerbak nog even door.
Overgiet met de saus, blijf roeren tot alles een mooi laagje saus heeft en serveer meteen.
Serveer met gekookte rijst , noedels, gebakken rijst , ….

Je kan er eventueel nog wat geroosterde nootjes aan toevoegen, sesam, beetje verse ananas …
Ook kan je met de groenten variëren met deze die je lekker vindt !

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial