Macaroni met pompoenkaassaus, groenten en lunchworst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 g volkoren macaroni
  • 150 g pompoenblokjes
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1/2 knorr groentenbouillonblokje
  • 1 zakje (400 gr) roerbakgroenten,soepgroenten, voorgesneden spaghettigroenten (zolang het maar een mengeling is van allerlei groenten )
  • 250 ml melk
  • 1 dl kookwater van de pasta
  • 90 gr philadelphia (extra proteïne)
  • 150 gr lunchworst, in reepjes gesneden
  • 70 gr geraspte cheddar
  • 40 gr geraspte gruyére
  • peper, zout, 1/2 el gedroogde oregano, 1 tl daslook
  • 1/2 tl Euroma Spaghetti Bolognaise kruidenmix

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Hou 1 dl van het kookvocht opzij.
Doe wat olijfolie in een ruime pan en stoof de roerbakgroenten een 5 minuutjes op medium vuur.
Voeg er de reepjes lunchworst bij en vermeng goed. Hou opzij.
Verhit wat olijfolie in een ruime pan, bak hierin de pompoenblokjes met de look en sjalot op een medium vuur.
Kruid met wat peper en zout, gedroogde oregano, daslook, spaghettikruid en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Stoof een paar minuutjes en doe er de melk bij met de philadelphia. Laat even pruttelen en doe er wat van het kookwater bij.
NA een 5 minuten ,mix de pompoensaus met een mixer, voeg er de kazen aan toe en voeg eventueel nog wat kookwater toe als de saus te dik is.
Kruid bij indien nodig bij.
Voeg de gekookte macaroni toe en de groenten met vlees.
Meng goed onder elkaar .
Je kan eventueel dit nog gratineren onder de grill . Doe het gerecht dan in een vuurvaste schaal, overstrooi met wat extra gemalen gruyére en zet onder de grill tot je een bruin korstje hebt.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial