Currygerecht met kip

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 250 ml kokosmelk
  • 300 gr kippenblokjes
  • 1 el kippenkruiden
  • 200 gr voorgegaarde krieltjes, gehalveerd
  • 1 ui, gesneden
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 kleine bloemkool in roosjes
  • 150 gr kerstomaten, in stukken
  • optioneel: 1 blokje diepvries bladspinazie
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el curry madras poeder
  • 1/2 blokje knorr groentenbouillon
  • kokosolie

Bereiding:

Kruid de kippenblokjes met wat kippenkruiden en bak ze in kokosolie aan in een ruime pan, op medium hoog vuur.
Voeg er de bloemkoolroosjes en de krieltjes aan toe, schep even om.
Voeg de currypoeder eraan toe en bak dit een minuutje mee.
Doe er de ui bij, kerstomaten, bouillon en de kokosmelk.
Zet het deksel op de pan en laat dit een 10 minuten sudderen.
Voeg er de paprika en courgette aan toe, optioneel de spinazie en laat nog 5 minuten verder sudderen zonder deksel.
Breng op smaak met het limoensap.
Serveer meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial