Gegratineerde Chili con carne met naanbrood

Ingrediënten:
Voor 4 personen:

  • 400 gr rundsgehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 a 2 teentjes look, fijngeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje (140 gr) maïs
  • 1 blikje (200 gr) rode kidneybonen
  • 1 pot (500 gr) rode pastasaus met groenten (palazzo aldi)
  • 2,5 dl water
  • 1 el oil and vinegar Smoky BBQ mix
  • 2 el Euroma Taco kruiden
  • 1 el oil and vinegar Smoky Bush mix
  • Enkele druppels tabasco buffalo, naar smaak
  • 75 gr cheddar geraspt
  • 50 gr comté geraspt + extra voor de broodjes
  • 4 grote naanbroodjes (bv. Patak’s)

Bereiding:

Doe wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin het gehakt rul op een hoog vuur. Doe erde sjalot en look bij en bak een minuutje mee.
Zet het vuur medium hoog en doe er de paprika, maïs en bonen bij. Stoof de groenten een 5 minuutjes mee.
Voeg er de pastasaus en water aan toe, alsook de kruiden. Roer goed door en laat dit een half uurtje pruttelen.
Doe er de tabasco bij en eventueel extra kruiding.

Zet de oven op grillstand.

Doe de chili over in een ovenbestendige schaal en overstrooi rijkelijk met cheddar en comté.
Zet onder de grill tot een goudbruine korst vormt.

Zet nadien de oven op 180°C, onder en bovenwarmte.

Snij ondertussen de naanbroden in stukken en verdeel ze over een bakplaat.
Druppel er olijfolie over en wat geraspte comté.
Zet 5 minuten in de oven.
Serveer de gegratineerde chili met de naan.

Optie: je kan de naan vervangen door pitabrood, of serveer eens met naturel nacho chips.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial