Hamburger met speculaas, veenbessensaus, chaumes en sinaasappelmarmelade

Ingrediënten:
Voor 2 hamburgers:

  • 2 grote Italiaanse bollen (of grote pistolets, grote hamburgerbroodjes)
  • veenbessensaus (recept op deze website)
  • Mackays sinaasappelmarmelade
  • blaadjes sla
  • 3 speculaaskoekjes, verkruimeld
  • 2 el cornflakes
  • 4 sneetjes chaumes
  • 400 gr runds gehakt (of als je gehakt van Limousin runderen vindt, neem dan zeker dat !)
  • 1 ei
  • optioneel: wat paneermeel
  • 1 el kaneelpoeder
  • peper en zout
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • 1 klein sjalotje, fijngesneden
  • 1 klein teentje look, fijngeperst
  • 1 mespunt kruidnagel
  • eventueel een hamburgerpers
  • grillpan

Bereiding:

Maak de patties (hamburgers) :
Doe het gehakt in een kom met het ei , peper en zout, peterselie, sjalot, look, kruidnagel en kaneel.
Meng dit goed door elkaar tot het ei opgenomen is.
Eventueel kan je wat paneermeel toevoegen, maar hou er rekening mee dat hoe meer paneermeel je gebruikt, hoe droger je hamburger zal smaken.
Vorm er hamburgers van of gebruik een hamburgerpers.

Verhit een grillpan (of gebruik de BBQ, kan ook in de oven ) en bak hierin de patties 5 minuten aan de ene kant en 5 aan de andere kant .
Zeker als je Limousin gehakt gebruikt, mag het vlees nog lichtjes rose zijn !
Leg er 2 sneetjes chaumes op en laat dit smelten.
Hou de vleesjes even warm.
Snij de broodjes doormidden, bestrijk met olie en grill ze kort aan de binnenzijden.
Beleg de onderste helft van een broodje met een flinke laag veenbessensaus.
Leg hierop wat cornflakes en speculaaskruim.
Leg hierop de hamburger, blaadjes sla en eindig met een laagje sinaasappelmarmelade.
Leg de bovenste helft erop en steek een satéprikker in de hamburger (zo blijft je broodje bij elkaar)
Aanvallen maar ! 🙂

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial