Ingrediënten:
Voor +/- 8 cake’jes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C , onder en boven wamte.
Vet de vormpjes goed in met een bakspray of beboter ze rijkelijk en bebloem ze daarna heel goed.
Overtollige bloem klop je er uit.
Doe de eieren in een kom, doe de vanille en suiker erbij en klop met een electrische mixer 5 minuten schuimig.
voeg er de yoghurt aan toe en klop dit goed door het eimengsel, vervolgens de olie en klop dit nog een paar minuutjes flink door zodat de olie goed is opgenomen.
Zeef de speltbloem , havermeel en bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel.
klop dit een half minuutje flink door zodat je een homogeen beslag krijgt.
Doe wat speltbloem in een kommetje en doe de blauwe bessen erin, hussel dit goed door zodat de besjes een laagje bloem hebben.
Doe ze nu bij het beslag en meng .
Verdeel het beslag over de vormpjes
Zet ze in de oven gedurende 30 minuten, verlaag vervolgens de temperatuur naar 160 graden en bak ze nog ca. 15 minuten verder. De cake’jes zijn gaar als je rin prikt en het stokje er droog uitkomt.
Hou er rekening mee dat als je een cupcake bakvorm gebruikt , je een kortere baktijd gaat nodig hebben. (vermoedelijk 20+7 minuten)
Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…