Desserten

Zachte vanillewafels

Ingrediënten:
Ca 10 wafels

  • 200 gr zachte roomboter
  • 3 eitjes, kamertemperatuur
  • 1 kl vanillepasta
  • Snufje zout
  • 250 gr bloem
  • 1/2 el imperial puddingpoeder
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 150 gr zusto suiker
  • Bakspray
  • Wafelijzer
  • Ijsschep

Bereiding:

Meng de bloem met de zusto, bakpoeder en puddingpoeder.
Klop de boter op in een standmixer tot ze cremig is, gedurende 2 minuten.
Voeg 1 per 1 de eitjes toe , zout en vanillepasta. Klop verder gedurende een minuut.
Doe er het bloemmengsel bij en klop dit een minuut door op een medium snelheid.
Zet het beslag een half uurtje in de koelkast.
Verwarm je wafelijzer op een medium warmte.
Spray de wafelplaten in met bakspray.
Gebruik een ijsschep en scoop 1 flinke bol beslag in de vormen.
Bak ca 4 à 5 minuten tot wafels goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Bewaren in een luchtdichte koekjesdoos.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer
Tags: vanillewafel

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 dag ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

3 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

6 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago