Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 2 witte pensen
- 4 kleine jonagold appelen
- 1 el kristalsuiker
- water
- 400 gr aardappelen
- 1/2 bloemkool
- peper en zeezout , rozemarijn
- 1/2 sjalotje , fijngesneden
Bereiding:
Maak eerst de appelmousseline :
Schil 3 appelen en ontdoe van het klokhuis, snij in blokjes.
Doe een beetje boter in een pannetje , stoof hierin de appeltjes op een medium vuur , doe er 1 el suiker bij en 2 el water. Zet het deksel op de pan.
Laat dit stoven tot de appeltjes zacht zijn en pureer dit tot een mousseline .
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
Snij de overige appel in blokjes.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Kook de bloemkool beetgaar en giet af, laat goed uitlekken
Bak de aardappelblokjes in olijfolie op een medium hoog vuur, kruid ze met peper , zeezout en rozemarijn.
Voeg het sjalotje eraan toe . Bak 5 minuten tot ze rondom gekorst zijn , zet daarna een deksel op de pan, zet het vuur wat zachter en bak verder voor 15 a 20 minuten.
5 minuten voor het einde doe je de appelstukjes erbij.
Bak ondertussen ook de witte pensen in een flinke klont boter op een medium vuur.
Bak ook de bloemkoolroosjes , eventueel in dezelfde pan van de pensen , een paar minuten tot ze een beetje goudbruinig zijn .
Serveer de aardappeltjes met de bloemkool , witte pens en een beetje appelmousseline.
Werk af met versgehakte kruiden.