Traybake van herfstgroenten en varkensoester op ardeense wijze

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 2 varkensoesters op ardeense wijze
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 grote aardappel (friet aardappel), geschild en in blokjes
  • 2 rapen , in blokjes
  • 200 gr pompoen, in blokjes
  • 1 flinke rauwe witte of rode biet, geschild en in blokjes
  • 1 grote pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, in grote stukken
  • 2 tenen look , in grove stukken
  • Olijfolie
  • 1 el pumpkin spice kruidenmix
  • Peper en zeezout
  • Takje rozemarijn
  • Verse platte peterselie, gehakt

Bereiding:

Zorg ervoor dat alle groenten ongeveer dezelfde grootte hebben. Ongeveer 2 a 3 cm. Hoe groter ze zijn, hoe langer ze moeten bakken.
Verwarm de oven voor op 170°C, hetelucht.

Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime bakplaat of ovenschaal.
Doe de groenten er allemaal in en ook de kruiden, behalve peterselie.
Met propere handen hussel je alles mooi door elkaar, zodat elk blokje een laagje olie krijgt, doe er desnoods nog een beetje extra in.
Zet in de oven voor 20 minuten.
Kruid de varkensoester met enkel wat peper
Na 20 minuten schep je de groenten even goed om en leg dan de varkensoesters er gewoon bovenop.
Zet opnieuw in de oven voor 15 minuten.
Voel of de groenten gaar zijn , zoniet haal je het vlees er al uit als het gaar is en hou het warm , geef de groenten dan nog ca 10 minuten extra baktijd.
Serveer meteen met wat verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial