Ingrediënten:
voor 2 personen
- 300 gr kippenfilet , in reepjes
- peper en zout
- 2 el maïzena
- arachideolie of wokolie
- 1 ui , in stukken
- 1 wortel , in fijne reepjes (of schijfjes …)
- 1 rode zoete puntpaprika
- 1 gele zoete puntpaprika
- 1 blikje ananas op sap (200 gr), fruit in stukjes en sap bewaren
- 1/2 gele nectarine in fijne schijfjes (optioneel)
- 1/2 dl heinz ketchup
- 1 el honing of 1 el kristalsuiker
- 1 1/2 el rijstazijn
- 2 el chilisaus
Bereiding:
Dep de kippenreepjes goed droog en kruid ze met peper en zout en wentel ze in de maïzena.
Meng de ketchup met de honing (of suiker) , sap van ananas, azijn en de chilisaus.
Doe wat olie in een wok en verhit deze . Roerbak de ui , wortel en paprika gedurende 5 minuten op hoog vuur.
Doe de kippenreepjes erbij en roerbak mee voor enkele minuten.
Doe de ananasstukjes erbij en eventueel de stukjes nectarine. Vermeng even goed door.
Doe de saus erbij en laat dit een paar minuten goed doorwarmen.
Breng eventueel extra op smaak (wat zuurder : doe azijn of ketchup bij of zoeter? Doe nog wat honing of suiker bij ! zoetzuur maak je op jouw smaak!).
Gebruik wat extra maïzena indien je de saus wat dikker wil.
Serveer meteen met gekookte parelcouscous , gekookte of gestoomde rijst , noedels …