Kip met wortel , cashewnoten en sinaassaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr kippenfilet , in blokjes
  • maïzena
  • kippenkruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 wortel , geschild en in dunne schijfjes
  • 1 sjalot en 1 teen look , fijngesneden
  • 1 kleine chilipeper , fijngehakt
  • 2 kleine sinaasappelen, uitgeperst + zeste van 1 sinaasappel
  • 1 el ketjap
  • 1/2 kl sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el bruine rijstazijn
  • 2 handenvol cashewnoten raw (eventueel geroosterde noten mag ook, maar geen gezouten)
  • noedels, naar keuze en zoveel je graag eet
  • arachideolie of wokolie

Bereiding:

Meng de sinaasappelsap met de zeste , honing , azijn , ketjap , sojasaus en azijn.
Dep de kip goed droog. Kruid de kip met de kippenkruiden en verdeel een 2 el maïzena over de kip , verdeel goed zodat elk blokje een dun laagje maïzena heeft.
Zet een kom water op het vuur en breng aan de kook.
Verhit wat olie in een wok , roerbak de ui , look , chilipeper en wortels hierin voor een 4 a 5 minuten.
Voeg de cashewnoten eraan toe, roerbak een minuutje mee.
Doe de kip erbij.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking (elke noedel heeft een andere kooktijd).
Doe er de saus bij en de gemberpoeder, zet het vuur wat zachter en onder voortdurend roeren zal de saus beginnen indikken , je kan altijd wat extra maïzena toevoegen als ze niet genoeg indikt naar jouw smaak.
Laat dit nog enkele minuutjes pruttelen. Proef en eventueel kan je ze nog wat zoeter maken door extra honing toe te voegen of net iets zuurder met enkele druppels azijn extra toe te voegen.
Serveer meteen met de noedels.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial