Spaghetti met spinaziesaus en gehaktballetjes

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • Gehaktkruidenmix
  • Volkoren spaghetti
  • 250 gr verse spinazie
  • 2 a 3 el Philadelphia natuur , of room of ricotta kaas
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1,5 dl water
  • 3 kleine wortels, in blokjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes

Bereiding:

Kook de spaghetti .
Maak het gehakt aan met gehaktkruiden, look, sjalot, eitje en paneermeel. Doe er net zoveel paneermeel in dat het vlees stevig genoeg voelt om mooie balletjes te rollen. Maak balletjes van ca. 3 cm. Doe wat olijfolie in een ruime pan op medium hoog vuur en bak de balletjes rondom bruin.

Stoof ondertussen de spinazie in een andere pan. Doe er wat olie in , laat warm worden en doe de spinazie erin. Stoof het tot het wat geslonken in. Doe water, bouillon en philadelphia erbij en laat dit op een zacht vuurtje een 5 minuten pruttelen. Mix de saus.

Doe de wortel en de courgette bij de balletjes, en stoof deze een 10 minuten mee onder deksel.
Doe de balletjes en groenten bij de gekookte spaghetti en meng er spinaziesaus (je hebt misschien niet alle saus nodig) onder. Laat even goed doorwarmen.
Serveert meteen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial