Gevulde courgette met gehakt en ebly

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 2 kleine courgette, doormidden gesneden in de lengte en uitgehold
  • Olijfolie
  • 2 wortel, in kleine blokjes
  • 1 groene en 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngesneden
  • 5 a 6 tomaten, in stukken gesneden
  • 300 gr gehakt (naar keuze)
  • 90 gr ebly tarwe
  • Kruiden: peper, zout, basilicum, oregano, paprikapoeder, chilivlokken
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 el ketchup
  • Geraspte comité
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op op 180°C hetelucht.

Stoof de wortel, paprika, sjalot en ui aan in wat olijfolie op medium vuur. Doe de stukken tomaat erbij en laat onder deksel pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Bak in een andere pan het gehakt aan.
Doe de eblykorrels met de ketchup bij de groentensaus en verkruimel het blokje bouillon erbij.
Meng goed door mekaar. Breng op smaak met de andere kruiden. Als de saus al wat te droog is, voeg je wat extra water toe. Laat dit nu sudderen tot de ebly gaar is , dit zal ongeveer 10 minuutjes duren.
Doe het gehakt erbij. Meng goed door. Eventueel nog wat extra bijkruiden.

Besprenkel de courgette helften met olijfolie en leg in een ovenschaal.
Vul ze met het mengsel.
Overstrooi met de geraspte comté kaas en wat éxtra oregano.
Zet de oven nu op 160 gr , zet de courgettes in de oven en bak ze gedurende 25 minuten.
Overstrooi met geroosterde pijnboompitten.

Eventueel kan je wat gekookte pasta erbij serveren, maar is een uitstekend gerecht op zichzelf !

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial