
Ingrediënten:
voor 2 personen:
Balletjes:
- 300 gr gemengd gehakt
- 1/2 sjalotje fijngehakt en 1 teentje look fijngeperst
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el oregano
- 1/2 tl komijnpoeder
- peper en zout
- 1 ei
- paneermeel
- 120 gr paprelcouscours
- olijfolie
- 1/2 kleine corgette , in blokjes
- 1/2 aubergine , in blokjes
- 1 kleine zoete aardappel , in blokjes
- sjalot en look
- 50 gr champignons , in kwartjes
- 1 blokje kippenbouillon
- handvol sultana rozijnen
- 1 el honing
- currykruiden
- tajine kruiden
- water
Bereiding :
Maak het gehakt aan met het ei , paneermeel en kruiden en vorm balletjes ter grootte van een golfballetje.
Kook de couscous volgens aanwijzing.
Bak de balletjes op medium hoog vuur in wat olijfolie, eens ze aangekorst zijn , neem je ze uit de pan.
Bak de courgette, aubergine , zoete aardappel , champignons , sjalot en look in dezelfde pan voor enkele minuten.
Doe het bouillonblokje erbij , water en honing en kruid naar smaak met currypoeder en tajinekruiden.
Laat dit een 10 minuutjes zachtjes sudderen . Doe er de rozijntjes bij en de gehaktballetjes, laat nog 5 minuten sudderen en bind de saus met wat Maizena.
Serveer met de parelcouscous.
Please follow and like us: