Curry van gehaktballetjes met parelcouscous

Ingrediënten:
voor 2 personen:

Balletjes:

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1/2 sjalotje fijngehakt en 1 teentje look fijngeperst
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el oregano
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 120 gr paprelcouscours
  • olijfolie
  • 1/2 kleine corgette , in blokjes
  • 1/2 aubergine , in blokjes
  • 1 kleine zoete aardappel , in blokjes
  • sjalot en look
  • 50 gr champignons , in kwartjes
  • 1 blokje kippenbouillon
  • handvol sultana rozijnen
  • 1 el honing
  • currykruiden
  • tajine kruiden
  • water

Bereiding :

Maak het gehakt aan met het ei , paneermeel en kruiden en vorm balletjes ter grootte van een golfballetje.
Kook de couscous volgens aanwijzing.
Bak de balletjes op medium hoog vuur in wat olijfolie, eens ze aangekorst zijn , neem je ze uit de pan.
Bak de courgette, aubergine , zoete aardappel , champignons , sjalot en look in dezelfde pan voor enkele minuten.
Doe het bouillonblokje erbij , water en honing en kruid naar smaak met currypoeder en tajinekruiden.
Laat dit een 10 minuutjes zachtjes sudderen . Doe er de rozijntjes bij en de gehaktballetjes, laat nog 5 minuten sudderen en bind de saus met wat Maizena.
Serveer met de parelcouscous.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial