DIY

zelf Zure Room maken

Ingrediënten:

  • 250 ml verse room met min. 35% vet
  • 62 ml volle melk
  • 10 ml vers citroensap, je kan ook witte azijn nemen

Bereiding:

Meng de room en citroen (of azijn) samen in een bokaal en meng goed door. Doe de melk erbij, doe deksel op de bokaal en schud dit goed. Neem het deksel van de pot en leg een proper vel keukenpapier op de pot . Bind vast met een rekkertje.
Laat dit een 24 uur rusten op kamertemperatuur (in een niet té warme ruimte)
Je zal merken dat op de bodem een vloebaar gedeelte te zien en bovenaan een dikker gedeelte.
Meng het alsnog goed door elkaar en je zure room is klaar voor gebruik ! Deze room is net wat minder dik dan de zure room uit de winkel, maar dat kan geen kwaad voor je recepten!
Je kan dit 2 weken bewaren in de koelkast.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 uren ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

4 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago