Sticky Kip in sinaasappelsaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr kippenfilet
  • bloem
  • Kippenkruiden
  • 300 ml vers sinaasappelsap
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 kl sambal
  • 30 ml rijstazijn
  • 50 gr bruine suiker of honing
  • 1 a 2 el maïzena
  • 1 dl water
  • 1 el Mackays sinaasappel marmelade
  • lente uitjes
  • optioneel : sinaasappelpartjes
  • Rijst , noedels , gebakken rijst … om erbij de serveren

Bereiding:

Meng de sinaasappelsap met sojasaus , sambal , azijn, water , marmelade, maïzena(start met 1 el) en de suiker (of honing) tot een klonterkloos mengsel.

Snij de lenteuitjes in zeer fijne ringetjes.

Snij de kippenfilet in blokjes , kruid met kippenkruiden en wentel in wat bloem . Zorg dat de overtollige bloem eraf is . Het is de bedoeling dat de blokjes een dun laagje bloem om zich heen hebben.
Verhit wat wokolie in een wok en bak hierin de kippenblokjes in enkele minuten krokant.

Haal de kip eruit en doe de saus in de pan , laat deze indikken (doe eventueel extra maïzena erbij als ze toch nog te lopend is) en doe er de kip opnieuw bij .
Roer goed om zodat de kip goed wordt gecoat met de saus . Doe eventueel de sinaasappelpartjes erbij .
Serveer met rijst , noedels , gebakken rijst … en werk af met wat lente uitjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial