Tomatenrisotto met paprika, artisjok en varkensmignonette

Voor 2 personen
Ingrediënten:

  • 2 varkensmignonettes
  • 130 gr risotto rijst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1/2 dl witte droge wijn
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300/400 ml water
  • 150 ml heinz tomato frito saus
  • Basilicum, peper, peterselie
  • 100 gr kerstomaten, in 4 gesneden
  • 20 gr versgeraspte parmezaanse kaas
  • 150 gr gegrilde artisjok op olie, in stukjes gesneden
  • 150 gr gegrilde paprika op olie, in stukjes gesneden
  • Olijfolie

Bereiding:

Verhit wat olijfolie in een diepe antikleefpan , zet vuur medium hoog en fruit de sjalot en look glazig. Doe de rijst erbij en roer om voor een 2 minuten , zodat de olie goed rond de korrels komt .
Voeg de witte wijn eraan toe en laat uitdampen zodat de alcohol weg is. Doe het bouillonblokje erbij , de frito saus en een flinke scheut water. En 1/3 van de kerstomaatjes. Zet het vuur zacht . Voeg opnieuw water toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga zo door tot de rijst zacht is. Dit zal een 10 a 15 minuten zijn.
Kruid met basilicum, naar smaak.

Bak ondertussen de varkensmignonettes in wat boter, kruid ze met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

Doe de kaas bij de rijst en eventueel wat extra water , als het toch te vast of droog voelt. De bedoeling is dat je een smeuïge rijst krijgt. Voeg de peterselie, artisjokken, paprika en overige kerstomaten toe. Vermeng goed. Kruid met peper en eventueel wat extra zout.

Serveer meteen met de varkensmignonette.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial