Wraps in de oven met kip, paprika en burrata

voor 2 personen

Ingrediënten :

  • 300 gr kippenborstfilet , in fijne reepjes gesneden
  • 1 el kippenkruiden
  • 1 el Angus & Oink Big Phat Greek Seasoning (online verkrijgbaar bij BBQ Shops) , je kan ook bv gyros kruiden nemen
  • 1 rode en 1 gle paprika , in kleine reepjes
  • 1 rode zoete puntpaprika n in kleine reepjes
  • 1 sjalot , in fijne ringetjes
  • 100 gr champignonsschijfjes
  • olijfolie
  • 1 pakje No Fairytales tortilla’s met wortel
  • 1 klein pakje Heinz Tomato Frito
  • 1 bolletje burrata (bij voorkeur buffel)
  • 1 tl oregano
  • wat gemalen kaas naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (onder/boven warmte).

Verhit de olie in een pan (medium hoog vuur) en bak hierin de kippenreepjes aan . Kruid ze met de kippenkruiden.
Voeg de champignons , paprika’s en sjalotten eraan toe en stoof dit mee voor een 10 minuten op een iets lager vuur.
Voeg de Big Phat Greek Seasoning of gyros kruiden eraan toe.
Neem van het vuur , doe een dun laagje Tomato Frito saus in een ovenschaal ( van +/- 15×25 cm).
Beleg elke tortilla eveneens met een zeer dun laagje tomato frito en verdeel in het midden een beetje van de kip met groenten .
Doe enkele plukjes van de burrata erbij en rol de wrap nu mooi op. Leg in de ovenschaal.
Doe dit met al de tortillas.
Verdeel de eventueel overgebleven groenten en kip nog naast de rolletjes en bestrijk de wraps met een dun laagje tomato frito saus .
(je zal van de frito saus nog veel overhebben , je kan dit nog enkele dagen bewaren in de frigo. Gebruik ze op in spaghettisaus, pizza of een ander tomatensaus gerecht).
Doe nog een beetje extra Big Phat Greek seasoning of gyros erover , een dun laagje geraspte kaas en nog een beetje oregano.
Zet in de oven voor een 25 minuten .

Tip: Je kan uiteraard de burrata vervangen door een griekse feta , door mozarella of een ander type witte kaas.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial