Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gr zoete aardappel , in blokjes
- 1 Romeinse sla, fijngesneden
- 1 klein blikje maïs
- Heinz sandwich spread komkommer
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 rode ui, in stukjes
- Teentje look, fijngesnipperd
- Kaneelstokje
- 2 laurierblaadjes
- 1 el droge tijm
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gewone paprikapoeder
- Snufje piment
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl venkelpoeder
- 1 chilipeper, in fijne stukjes of tabasco (bv habanero)
- Selderijblad gedroogd
- Lavas gedroogd
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 klein blikje rode kidneybonen
- Water
- 1 kippeborstfilet (+/- 300 gr)
- Olijfolie
- Verse gehakte peterselie of koriander
Bereiding:
Doe wat olijfolie in een antikleefpan , verhit deze op medium vuur en bak de blokjes zoete aardappel. Kruid met peper en eventueel wat chiliflakes.
Ze het vuur wat zachter en stoof de blokjes beetgaar gedurende een 10 tal minuutjes.
Haal uit de pan en zet opzij.
Snij de kip in stukjes, kruid met peper en bak ze in een weinig olijfolie in dezelfde pan. Of je kan de kip in de oven bakken en daarna in stukken snijden.
Haal kip uit de pan en zet opzij.
Doe terug wat olijfolie in de pan, op medium vuur en doe de paprikastukjes erin, samen met de ui en look en chilipeper. Bak enkele minuutjes al roerend . Doe er de tijm, laurier, kaneel bij en ook de overige kruiden , geheel volgens je eigen smaak. Bak ze even mee.
Doe de tomatenblokjes erbij, kippenbouillon, samen met een half blikje water en de rode kidneybonen. Laat op zacht vuurtje sudderen gedurende een 20 minuten.
Voeg er de kipstukjes aan toe, roer goed door. Kruid eventueel nog wat bij.
Meng de zoete aardappelblokjesmet de maïs. Leg wat Romeinse sla op een bord, leg daarop de aardappel met maïs en een beetje sandwich spread.
Serveert er de chili bij en werk af met gehakte verse peterselie of koriander.