Ingrediënten:
- 750 gr rundskarbonade (in blokjes)
- 5 dl rundsbouillon
- 1 blik (van 400 gr) gepelde tomaten
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 4 aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 el olijfolie
- paprikapoeder
- peper en zout
- platte peterselie
- 2 el zure room
Bereiding:
Pel de uien en de knoflook en snij deze fijn.
Snij de paprika in stukken.
Schil de aardappelen en snij deze in grote stukken.
Verwarm de olijfolie en stoof daarin de uien de aardappelen en knoflook aan.
Voeg het rundvlees toe en bak het even mee aan.
Voeg er de bouillon, knoflook, paprika, gepelde tomaten, tijm en laurier bij.
Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat vervolgens 1 uur sudderen op een laag vuur.
Kruid bij indien nodig.
Verdeel de goulash over diepe borden of kommen. Serveer met zure room en een beetje platte peterselie.
Please follow and like us: