Ingrediënten :
- 500 gr. gemengd gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- peper , zout , gehaktkruiden , peterselie , bieslook ( allemaal volgens smaak toe te voegen )
- 1 pot krieken
- 2 a 3 el kristalsuiker ( geheel volgens smaak )
- 2 el imperial vanillepuddingpoeder
Bereiding :
Maak het gehakt aan : doe het in een kom of je kan het ook in een keukenrobot doen .
Doe er het ei in en de kruiden en vermeng alles heel goed . Voeg er paneermeel aan toe , net zoveel tot je een mooie vaste massa hebt .
Maak er balletjes van en doe deze in een ovenschaal . Zet in een warmeluchtoven op 160°C gedurende 30 minuten .
Voor de kriekjes:
Neem enkele eetlepels kriekensap om te vermengen met de puddingpoeder . En zet dit even opzij .
Doe de krieken met het sap in een kom en zet op het vuur . Doe er suiker bij en laat dit opkoken . Wel roeren , zodat de suiker niet gaat aanplakken .
Neem het vanillemengsel en doe dit al roerend bij de warme krieken . Laat dit nog eventjes opkoken tot het gebonden is .
Naargelang je een dikkere saus wilt , neem je meer vanillepoeder , wil je een dunnere , dan neem je wat minder .
1 Comment
Comments are closed.