Krieken met balletjes

voor 2 personen

Ingrediënten :

  • 500 gr. gemengd gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper , zout , gehaktkruiden , peterselie , bieslook ( allemaal volgens smaak toe te voegen )
  • 1 pot krieken
  • 2 a 3 el kristalsuiker ( geheel volgens smaak )
  • 2 el imperial vanillepuddingpoeder

Bereiding :

Maak het gehakt aan : doe het in een kom of je kan het ook in een keukenrobot doen .

Doe er het ei in en de kruiden en vermeng alles heel goed . Voeg er paneermeel aan toe , net zoveel tot je een mooie vaste massa hebt .

Maak er balletjes van en doe deze in een ovenschaal . Zet in een warmeluchtoven op 160°C gedurende 30 minuten .

Voor de kriekjes:

Neem enkele eetlepels kriekensap om te vermengen met de puddingpoeder . En zet dit even opzij .

Doe de krieken met het sap in een kom en zet op het vuur . Doe er suiker bij en laat dit opkoken . Wel roeren , zodat de suiker niet gaat aanplakken .

Neem het vanillemengsel en doe dit al roerend bij de warme krieken . Laat dit nog eventjes opkoken tot het gebonden is .

Naargelang je een dikkere saus wilt , neem je meer vanillepoeder , wil je een dunnere , dan neem je wat minder .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

1 Comment

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial